HeRoS -- Herrain Roolipeliseura

Viimeisimmän viisivuotiskauden tapahtumia

Ken sitä vanhempia muistelee, sitä (scifistisellä) tikulla simmuun...

27.12.2016

Kauan sitten kuolleeksi julistetun Total Extinction -pelin "avaruusvenäläisistä" (Union of Colonies) tehty konversiolista Defianceen löytyy nyt ko. pelin lisätietosivulta.

2.10.2016

Tervetulleena uutisena Anvil Industry on jälleen alkanut valmistella myyntiin uusia Afterlife-pelin minityyrejä (tosin kaupassaan asti niitä ei vielä ole). Kyseinen linja oli pitkään tauolla huonon menekin vuoksi, ja AI keskittyi paremmin myyviin geneerisiin ja WH40k:n avaruusjääkäreitä jäljitteleviin malleihin.

20.9.2016

Vaihteeksi hyvin luvatussa aikataulussaan edenneen Anvil Eight Gamesin Aetherium-pelin laajennusosaa rahoittaneen House Ikarun-KickStarterin tavarat saapuivat. Tullin kautta kiertäen.

A8G lupasi alunperin projektin olevan "EU Friendly", mutta kuulema EU-alueella toimineen välittäjän kadottua varoittamatta firma päätti lähettää tavarat USA:sta. Kuluni on luvattu korvata voucherilla, mutta vielä sellaista ei ole kuulunut. Ehkä se ilmestyy, kun A8G:n uumoilema uusi euroyhteistyökumppani on yhytetty.

Kokoverailukuva ainoasta satsissa olleesta ihmiseksi katsottavasta mallista ehkä lokakuun toisena viikonloppuna.

28.8.2016

Alla mainittu Glorlon-konversio Defianceen löytyy PDF:nä täältä.

14.8.2016

Kuolleena syntyneen Total Extinction -pelin muukalaisrodusta Glorloneista on työn alla Defiance -konversio. Arvioitu julkistus kuun lopussa.

8.5.2016

Viimeisimmästä pelikerrassa on kohtasillään 14 kuukautta ja siitä kertova uutinen lipsahti Aikaisemmin tapahtunutta -sivulle, joten voitaneen sanoa Herrain Roolipeli Seuran tarun käytännössä päättyneen vuoteen 2015. Aika kauan sitä kestikin, melkein 25 vuotta.
Rest in pieces

Tällä sivulla tullaan kuitenkin julkaisemaan jatkossakin satunnaisesti peleihin liittyvää matskua, ihan siltä varalta että toimintaan vielä joskus palataan jossain muodossa.

8.5.2016

Epätavallista kyllä, Outlaw Miniaturesin Wild West Exodus -peliä laajentanut KickStarter Unfinished Business toimitti tavarat jotakuinkin ajoissa (itseasiassa USA:ta ajatellen ihankin ajoissa, minullekin tavarat saapuivat jo runsas viikko sitten)!

Projektista kasaantui mallivuoreni huipuille kaksi settiä Watcher-alieneita, joista jossain vaiheessa pitäisi muotoutuman Defiancen Meraxillojen Citizen Soldiereita yms. Peliä itseään ei ole tarkoitus edes harkita pelattavaksi.

28.02.2016

Ghosts of Hefei sai oman alisivun. Ehkä sitä joskus vielä pelataankin.

Muissa uutisissa mainittakoon, että pitkään muhineista HeRoS:in sijoituskohteisiin kuuluvista KickStarter-projekteista Last Saga on liikahtanut eteenpäin sikäli, että se on ottanut hoteisiinsa espanjalainen Zenit Miniatures. Vaikka kyseinen firma on omissakin KS-projekteissaan ollut hitaan puoleisen toimittajan maineessa eikä virallista lausuntoa lukuunottamatta mitään KS-asiasta ole heiltä kuulunut, niin ainakin kuluvan viikonlopun Hispania Wargames -messuilla nähdyn firman ständin perusteella LS on otettu muiden Zenitin pelien ja miniatyyrilinjojen rinnalle keskeiseksi tuotteeksi. Kenties ne sitoumuksesta vielä puuttuvat miniatyyrit siis sieltä aikanaan saapuvat. Ellei tänä niin ensi vuonna.

Lopuksi mainittakoon vielä, että vaikka Turun yliopiston rooli- ja strategiapeliseura TYRMä Ry järjestää tänäkin vuonna Conklaavin, niin HeRoS:illa ei tule siellä olemaan edustusta -- ellei sitten joku jäsen satu yksityishenkilönä paikalle.

18.01.2016

Vuosi alkoi pitkään muhitelleiden KickStarter-projektien ylläripylläritoimituksilla!

Loppiaisaattona saapuivat Ghosts of Hefein pahasti myöhässä olleet miniatyyrit ja viikon 2 keskiviikkona Total Extinctionin myöskin reippaasti myöhästyneet ja itseasiassa jo menetetyiksi arvioimani mallit. Viimemainituista ei toki sentään tullut aivan kaikkia eikä toimitetuistakaan ihan jokainen sisältänyt oikeita osia, mutta ottaen huomioon projektin "etenemisen" ja mallien melkoisen moniosaisuuden suoritus oli pakkauksen osalta oikeastaan ihan kelpo. Saapa nähdä, tuleeko korjauspyyntöön koskaan mitään vastinetta missään muodossa.

GoH-malleista (tai no yhdestä niistä) sain aikaiseksi otettua vertailukuvia, ne löytyvät nyt vertailukuvalistan vihoviimeisiltä 4:ltä paikalta (tälle tulee myös oma pelialisivu, kunhan kerkiä sellaisen kehitellä). TE-malleista vertailu ei olisi minulle jääneiden mallien osalta kovin hedelmällistä, koska valtaosa niistä on Glorloneita eli kuolleena syntyneen pelin xenopahiksia. Tosin myös pari paikallisten kommunistien tankkia jäi minulle, eli ehkä niistä sitten joskus kuvia jos/kun ne kokoan.

20.12.2015

Pelirintamalla hiljaiselo jatkuu eikä seuraavasta sessiosta saati silloin pelattavasta pelistä ole vielä mitään tietoa. Jonkinlaisen toiminnan ylläpitämiseksi otin kotosalla muutaman kokovertailukuvan eräistä tuoreista ja muutamista vanhemmista, harvoin nähdyistä hankinnoista (vertailukuvalistassa nyt viimeisenä). Valitettavasti ns. vakioepäillyt ovat onnistuneet piiloutumaan jonkin laatikon pohjalle, joten kuvaan ei saatu mukaan kaikkien vertailukuvien pakollista esiintyjää eli GW:n avaruusjääkäriä.

5.11.2015

Rick "tuttu GW:ltä" Priestleyn pitkään kehitteillä ollut Beyond the Gates of Antares -peli julkaistiin viimeinen big box -aloituslaatikkoformaatissa. Betasäännöt ja melko paljon virallisia malleja peliin on toki ollut saatavilla jo jonkin aikaa. Strike Vector One: the Xilos Horizon -nimilitanialla raskautettu aloitussetti paksuine sääntökirjoineen siirtyi tuoreeltaan myös HeRoS:in omistukseen, ennakkotilaajan etuna peräti kahta päivää ennen virallista julkistusta.

Lisätietoa alisivulta, mahdollisuus pelaamiseen saattaa järjestyä vielä tämän vuoden puolella (no ei kylläkään oikeasti järjesty).

24.10.2015

Noin vuosi sitten pelitestaamamme Anvil Industryn Afterlife on sääntöjen osalta siirtynyt alfa- ja betavaiheesta julkistusversioon 1.0. Tämän kunniaksi peli on hyväksytty osaksi HeRoS:in pelikirjastoa ja sille avattu oma alisivu.

18.10.2015

Pelaamiseen liittyvien uutisten puutteessa mainittakoon, että myös Last Sagan hankaluuksissa olleen KickStarterin tavarasta osa on toimitettu. HeRoS:han osallistui tähän aikoinaan neljän starter setin voimalla, joiden malleista on nyt saatu syntymään muutamia miniatyyrejä. Suurin osa on edelleen ilmeisesti sekä valamatta että myös tietenkin saamatta. Sääntökirjastakaan ei ole hetkeen kuultu.

Saldo on toki silti parempi kuin Ghosts of Hefein saati Total Extinctionin joukkoistusten osalta: ensin mainitusta on saatu ainoastaan PDF-sääntökirja ja jälkimmäisestä ei edes senkään virallista versiota. Edelleen kanittaa myös Antenociti'n Infinity-liitännäisKS "Forward Base", mutta sen osalta luotto tavaran saamiseen edes joskus on sentään vielä korkealla.

5.9.2015

Pelirintamalla on ollut perin rauhallista koko loppukesän ja alkusyksyn. Mahdollisesti jonkinlaista aktivoitumista on kuitenkin odotettavissa lokakuun alkupuolella.

13.8.2015

Anvil Industryn toisen Afterlife-joukkoistuksen tavarat saapuivat, KickStarter-projektiksi vain varsin vähän myöhässä. Itse en ole vielä onnistunut näkemään ensimmäistäkään omaan osuuteeni sitoomuksesta kuuluvaa mallia, mutta Karin antamien tietojen mukaan laatu on perinteisesti korkea ja tavaraa tuli jopa hieman enemmän kuin mitä sitä ymmärrettiin olevan tulossa. siis erittäin hyvä KS taas kerran AI:lta!

7.6.2015

Jatketiin N3:n parissa: Antti ja Kari ottivat mittaa toistaan hieman isommilla, 300 pisteen joukoilla. Mukana oli myös nyt myös TAGeja ja häkkereitä. Viimemainittujen rooli tuntui jäävän suoraan vihollisen hävittämiseen tähätäävässä Annihilation-skenaariossa aika mitättömäksi, mutta tuon takia ne muut skenaariot ovatkin sellaisia, ettei ilman spesialisteja tavoitteisiin pääse välttämättä lainkaan.

21.2.2015

Infinity the Gamen N3-versiota koeajettiin ja peräti suunnitelmien mukaisesti helmikuun aikana. Samalla kokeiltiin taas yhtä versiota Necromundan talojen utilisoinnista ko. mekaaniikalla.

Taloratkaisu saattoi olla oikean suuntainen, mutta edelleen omasta mielestäni vähän liikaa vapaita ampumalinjoja oli tarjolla. Peli itsessään taas tuntui olevan osittain jopa lupausten mukaan virtaviivaistunut ja asioita oli kyetty monin paikoin ilmaisemaan aikaisempaa selkeämmin, mutta massiivisen erikoissääntömäärän ja muna/kanaongelmien selättäminen ei ole kaikin osin siltikään onnistunut Corvus Belliltä. Tätä kuvaa mm. se, että sääntökirjassa selitetään usein asioita erittäin monta kertaa, mutta erittäinkin pelin virallisella foorumilla n. 40-sivuiseksi (pelipäivän tilanne) paisunut kysymys- ja ongelmaketju.

Mukana pelaamassa oli myös vieraileva tähti Antti, jolle kiitos käynnistä.

15.1.2015

Viimeisin HeRoS:in pelikirjaston tulokas on varsin suosituksi muotoutuneen Infinity the Gamen uusin kolmas laitos, tuttujen kesken ihan vaan N3.

Corvus Belli kehuu uutta laitosta virtaviivaistetuksi ja profiilien osalta uudistetuksi, mutta muuten ihan samaksi peliksi -- vain paremmaksi. Osittaisenkin lukemisen perusteella voi ainakin sanoa, että Espanjassa on tällä kertaa kovasti yritetty ilmaista asiat täsmällisesti ja selkeästi. Hyvä niin.

Säännöt ovat toki jaossa myös ilmaiseksi, printterivihamielisenä PDF:nä, joten uteliaat voivat tarkastaa asian itse. HeRoS-luolalla testaamaan päästäneen helmikuun aikana.

12.10.2014

Afterlife-pelitestailua suoritettiin kesän ja alkusyksyn mittaan muiden kiireiden sallimissa rajoissa. Lopputulokseen raporttimme eivät tosin ehkä aivan hirveästi vaikuttaneet. Pelistä karsiutui kuitenkin aika paljon kunnianhimoa pois ja jäljellä jäi suhteellisen perinteinen reaktio ampumalla -mekaniikka. Voi olla, ettei peliä paljon tule tahkottua, mutta osaa jäsenistöstä miniatyyrit kiinnostavat kovastikin. Eikä laadussa olekaan moittimista, itse vain en diggaa niiden ns. herooisista mittasuhteista (mikä on aivan tietoinen yhteensopivuusratkaisu GW:n miniatyyrien suuntaan).

Anvil Industry joka tapauksessa jatkaa pelinsä kehittämistä ilmeisen suurella innolla ja kasvaneella kunnianhimolla, jälleen uuden KickStarterin voimin. Tällä kertaa projektin nimenä on The Shards of Liberty ja tavoite on asetettu suuunnilleen kertaluokkaa korkeammalle kuin viimeksi. Osallistua (26.10.2014 asti) tai tsekkaa voi kliksauttamalla alla olevaa banneria:


1.10.2014

HeRoS (tai no minä, jos tarkkoja ollaan) ryhtyi Atomic Rockets -saitin sponroriksi. Kovaa scifiä pitää kannattaa, vaikkei sitä pikku-ukkopeleissä paljon näykkään.

Sponsorisopimus oikeuttaa alla olevan hienon kunniamerkin käyttöön:
Atomic Rocket Patron Level Alpha

10.5.2014

HeRoS ilmoittautui taanoin pelitestaamaan Anvil Industryn kehitteillä olevaa Afterlife-peliä. Nyt alfasäännöt on julkaistu "vain pelitestaajille" -periaatteella ja siten seuraavaan n. kuukauteen klubilla ei ole tiedossa yleisölle avoimia tilaisuuksia.

31.3.2014

Conit 2014 on käyty: kiitos niille yhteensä kahdelle, jotka osoittivat mielenkiintoa peleihimme! Nostitte suosiomme samalle tasolle kuin viime vuonna.

Kyseisten sessioiden lisäksi ainoaksi merkittäväksi anniksi useista miestyöpäivistä jäikin sitten muutama kuva pelipöydistämme:
* Ilman käyttöä jäänyt Judge Dredd Miniatures Game-pöytämme Terraconissa kuvassa (yllättävän suuri joukko kävijöitä sentään tunnisti maaston pääasiallisen lähteen)
* Terraconin "mustapekka" Space Hulk 2009 veti mukaan osaanottajan: pelilauta, peli alkaa, loppu lähestyy
* Conklaaviin levitettiin peräti kaksi Mutant Chronicles: Warzone Resurrection-pöytää (Capitol vs. Cybertronic ja Bauhaus vs. Capitol) ja niistä toista jopa käytettiin: lopputilanne n. klo 15.00 iltapäivällä


Peliemme suosion ollessa mitä on nämä tapahtumat jäivät melko todennäköisesti ainakin minun itseni osalta viimeisiksi julkisiksi pelinpyörityksiksi, kenties Tyrmän peli-iltoja lukuunottamatta. HeRoS:in toiminta kuitenkin jatkuu klubimuotoisena, vaikka loppukevään ja kesän suunnitelmia ei vielä olekaan laadittu. Luultavasti ainakin tulevaisuuden kyberpunkahtavaan Kiinaan sijoittuvaa jengipeliä Ghosts of Hefei testaillaan jossain vaiheessa, viimeistään kun siihen KickStarterin kautta hankitut miniatyyrit (lopulta) saapuvat.

31.3.2014

Nyt on harjoiteltu sekä Judge Dredd Miniatures Gamea että Mutant Chronicles: Warzone Resurrectionia. Ensinmainitun harjoituksessa oli tarpeen lähinnä hioa Terraconiin vietävää skenaariota, jälkimmäistä taas harjoiteltiin useampina päivinä pelimekaniikan vaatiman pidemmän kaavan kautta. Mutta nyt molempien treenit on kuitenkin treenattu, seuravaan kerran HeRoS:in henkilökuntaa voi miniatyyripelien merkeissä tavata alla mainituissa julkissa tilaisuuksissa.

10.3.2014

Tässä virallista mainosblurbbia Mutant Chronicles: Warzone Resurrection -demostamme 80-luvun Conklaavissa 6.4.2014 (sama tarina löytyy myös em. linkin takaa tapahtuman ohjelmasivulta):

Mutant Chronicles-universumin historia ulottuu aina vuoteen 1985, mutta HeRoS:n tämänvuotinen esittelypeli on itsessään julkaistu vasta jouluksi 2013. Warzone Resurrection -miniatyyripeli on kuitenkin säilyttänyt oleellisimman 80-luvun hengen eli sääntökirja on paksu, siinä on paljon yksityiskohtaisia sääntöjä ja hyväksi lopuksi uusillakin figuureilla on varsin muhkeat olkapanssarit.

WzR:ia pääsee perinteiden mukaisesti kokeilemaan perinteisessä hands on -demossa, eli con-vieraat pelaavat HeRoS:n henkilökunnan neuvoessa ja opastaessa. Koska peli on aikaisempien kolmen Wz-version tavoin sangen perusteellisesti avaruusfantastista dieselpunk-kahakointia mallintava ja siksi suhteellisen hidastempoinen, emme takaa peliaikaa kovin monelle pelaajalle -- muista siis ilmoittautua nopeasti sunnuntai-aamusta!

Syvälliseen perehdyttämiseen ei pelin luonteesta johtuen ole yhdessä työpäivässä mahdollisuutta. Riippuen osallistumaan ehtivien aikaisemmasta Wz-kokemuksesta keskitymme siis tarpeen mukaan aivan perusteisiin tai sitten enemmän WzR:in keskeiseen uudistukseen, miniatyyripelin päälle tulleeseen taktiikka- ja strategiakorttipeliin.


Viime hetken infoa voi vilkuilla Sotavasara-foorumin aihetta käsittelevästä mainosketjusta. Terraconiin taas ei ilmeisesti erillistä mainostekstiä esiintymisestämme lainkaan kaivattu, joten aiheesta kiinnostuneiden on lisätietojen haussa tyytyminen niin ikään Sotavasaralla olevaan toiseen mainosketjuun. Ketjuista selviävät mm. enempi tai vähempi vahvistetut pelien aloituskellonajat.

3.3.2014

Kuten alla (2.2.2014) todetaan, HeRoS:in tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu Tyrmän vuosittaiseen Conklaavi-tapahtumaan osallistuminen. Teemana on tällä kertaa 80-luku, jonka henkeen peliksi kaavailemamme Mutant Chronicles: Warzone Resurrection mukautuu nuoresta iästään huolimatta aika kivasti. Conklaavi-esiintymisemme on ajoitettu sunnuntaiksi 6.4.2014. Kellonaika on vielä auki, mutta pyrittäneen aloittamaan viimeistään klo 11.00.

Hieman enemmän yllättäen HeRoS on hankkiutunut julkisesti esiintymään myös toiseen, hassusti samana viikonloppuna pidettävään con-tyyppiseen tapahtumaan, nimittäin maailman ensimmäiseen Terraconiin. Siellä esiinnymme Tyrmän lipun alla Kårenin Argentiinasalissa, launtaina 5.4. (tämänkään kelloaika ei ole vielä selvillä). Pelinä on Judge Dredd Miniatures Game, joka WzR:ista poiketen sopii varsin hyvin myös täydellisille miniatyyripelinoviiseille.

Molempia em. pelejä tullaan harjoittelemaan kuluvan kuun aikana. Kyseisiin tilaisuuksiin voi perinteiesti hakea myös mukaan, jos siltä tuntuu.

2.2.2014

Jatkettiin Mutant Chronicles: Warzone Resurrectionin tahkoamista. Vielä pitää tahkota paljon lisää, ennenkuin itse pääsen tämän kanssa sinuiksi...

Tilaisuuksia tulee melko väkisin tarjolle lähiaikoina, koska olemme viime kerran huonosta menestyksestä huolimatta lupautuneet näyttäytymään tänäkin vuonna Conklaavissa, nimenomaan WzR:n kera.

12.1.2014

Kokeiltiin Prodosin Mutant Chronicles: Warzone Resurrectionia.

Kuten sääntökirjan betaversionkin perusteella hieman uumoilin, ainakin näin ensikokemuksen valossa peli tuntuu minusta lipsahtaneen jo monimutkaiselle ("complicated") puolelle monipuolista ("complex") -- jopa verrattuna aikaisempiin Warzonen versioihin, jotka nekään eivät ole mitään aivan triviaalisti omaksuttavia pelejä olleet. Tämä arvio pätisi tässä vaiheessa jopa vaikka nyt mukana ollut, puolioptionaalinen ja peliä lisää raskauttava korttipelihässäköinti jättäisiin pois. Kimmo analysioi aihetta wanhan Wz-weteraanin kokemuksen turvin syvällisemmin Sotavasaralla.

Deadzonen koeajelu tuntuu sitävastoin jäävän ainakin toistaiseksi väliin. Syyt liittyvät pelin melko spesifisiin maastosääntöihin ja niiden soveltamismahdollisuuksiin ilman Manticin virallisten rakennuspienoismallien käyttöönottoa.

1.1.2014

Hyvää uutta vuotta!

Alkavan neljän kvartaali jakson uusiin kujeisiin tulevat lähiaikoina kuulumaan ainakin Manticin Deadzonen ja Prodosin Mutant Chronicles: Warzone Resurrectionin koeajot. Vanhoihin temppuihin taas kuuluvat jo aiemmin suunnitteilla olleet Urban Warin ja Infinity the Gamen jatkot. Joka tapauksessa näyttää vahvasti siltä, että ainakin alkuvuodesta 2014 päästään pelamaan suhteellisen tiheästikin. Demonstroitumisesta kiinnostuneet ottakoot yhteyttä sähköpostitse...

20.12.2013

Myös Manticin Deadzonen KickStartista nykäisty, erittäin maastovoittoinen pakaasi ehätti jouluksi perille. Tällä kertaa UPS oli peräti etuajassa liikkeellä, sillä toimitus oli aikataulutettu aatonaatoksi. Mantic oli onnistunut pakkauksessaan selvästi Prodosia paremmin, joskaan ei ihan täydellisesti, ja tavarankin ollessa jotakuinkin sitä mitä oli odotettu (ehkei aivan sitä mitä oli luvattu), niin tästä uskaltaa antaa kiitettävään yltävän arvosanan näin esimulgaisun jälkeen.

19.12.2013

Puolisen vuotta KickStarterin yhteydessä annetusta yltiöoptimistisesta toimitusarviosta myöhästynyt Prodos Gamesin uusi Mutant Chronicles: Warzone Resurrection saapui Piikkiöön hilpeähkösti pakasteille tarkoitetussa pahvilaatikossa ("säilytettävä -18 asteessa tai alle"). Pakkauslista puuttui ja mikä pahempi, myös osa tavarasta. Lisäksi jälkitoimitukseen jääneet osat pitää osata katsoa suunnileen jostain Prodosin foorumilta. Miniatyyrien materiaalikin on laadultaan vaihtelevaa, osa malleista on fanipoikien jo netissä termillä "sublime" ylistämää harmaata styreeniä/muovistyreeniä ja osa varsin "flashiin" taipuvaista sinistä. Arvosana toimituksesta ja tuotteesta siis näin pikaisesti katsoen jää tyydyttävään. Asiakaspalvelun osalta Prodos tuntuu kääntyvän paremminkin huonon puolelle, sillä huomautuksiin toimituksen sisällöstä ei ole kommentoitu edes tyyliin "tutkimme asiaa" /-:)

15.12.2013

Jatkettiin Urban Warin parissa ja koeajettiin pelin pitkään aikaan ensimmäistä uutta armeijaa, Neo-Iskandareja. Toki ilman virallisia malleja. Pelaajien ehkä turhankin varovainen pelityyli johti aikaisempaa hitaampaan pelikokemukseen.

HeRoS:n jäsenistöstä osa katsoi syksyn mittaan hyväksi tehdä riskisijoitukset toisaalta Anvil Industryn Afterlife- ja toisaalta Sentinel Gamesin Total Extinction-pelin aloitussettien KickStarter-projekteihin (jälkimmäinen on peräti ns. big box -julkistus). Näiden hedelmistä päästään toivottavasti nauttimaan jossain vaiheessa ensi vuotta, elleivät sitten projektien vetäjät päätä käyttää rahoja johonkin tähdellisempään.

24.11.2013

Taas kokeiltiin kokonaan meille uutta peliä, Mongoose Publishingin Judge Dreddiä. Peli osoittautui nopeatempoiseksi ja varsin sujuvaksi "Necromundan korvikkeeksi", josta jäi suhteellisen positiivinen kuva hyvin simppeleistä säännöistä huolimatta. Tosin itse en perusta edelleenkään IGOUGO-mekaniikoista, joita tämäkin peli edustaa. Kampanjasysteemiäkään ei tietenkään ehditty kokeilla.

27.10.2013

Pelipäivän aiheena oli lopultakin tutustuminen jo taas jälleen nimeäänkin vaihtaneen ent. Urban Mammothin Urban Warin kakkoslaitokseen. Peliä oli viritetty selvästi virtaviivaisempaan ja nopeatempoisempaan suuntaan: varsin kelvollista settiä, mielestäni.

Kimmo kertoilee asiasta laajemmin Sotavasaralla.

30.9.2013

Aikaisemmista suunnitelmista poiketen kokeiltiinkin Mäkisen Kimmon hommaamaa (meille) uutta peliä, Ganesha Gamesin Swattersiä. Kimmon oma ja perinteisesti varsin kohdalleen osuva analyysi aiheesta löytyy Sotavasaralta.

Sekalaista aineistoa -osioon on lisätty kuvamateriaalia hiljaittain saapuneesta Battle for Alabasterin KickStarter-projektin kakkosaallon miniatyyreistä, joista kuulee netissä voittopuolisesti pahaa tai erittäin sanottavaa.

30.4.2013

HeRoS kiittää Conklaavissa demoihinsa osallistuneita kahta henkilöä ja myös niitä hieman useampia, jotka kävivät vaan katselemassa ja juttelemassa.

Muutenkin aika hiljaisen Conklaavin yllätyshitiksi nousi pikkuhiljaa myös maailmalla suosiotaan kasvattanut Infinity the Game, jota toki siis emme itse olleet tänä vuonna demoamassa (pari vuotta sitten meidän demomme siitä kiinnosti kertaluokkaa pienempää ihmismäärää). Katsottakoon se silti positiiviseksi kehitykseksi.

Kesäkaudelle HeRoS:lla ei ole täsmällisiä suunnitelmia. Tarkoitus olisi kuitenkin tutustua ainakin Judge Dredd -peliin/peleihin sekä Warzone Resurrectioniin, kunhan se ilmestyy. Lisäksi mahdollisesti kokeillaan eräitä inhouse-virityksiä. Näitä odotellessa: hauskaa vappua itse kullekin säädylle!

8.4.2013

Conklaavin virallista aikataulua ei ole perinteiseen tyyliin vielä hötkyilty julkaisemaan, mutta tässä epävirallinen, järjestäjille ehdottamme aikataulu:

lauantai 13.4.
Dust Tactics 12.00, 14.00 ja 16.00 alkaen
Warpath 12.00, 14.00 ja 16.00 alkaen

sunnuntai 14.4.
Dust Warfare 11.30 ja 14.30 alkaen
Battle for Albaster 11.30, 13.30 ja 15.30 alkaen

Aloitusajat ovat siis ohjeellisia sikäli, että ellei ilmoittautuneita ole niin aloitettua peliä voidaan tarvittaessa jatkaa yli seuraavan pelin suunnitellun alkamisajan. Sunnuntaina koko tilaisuus päättyy käytännössä 17.30, lauantaina voidaan teoriassa jatkaa vielä 18.00 jälkeenkin.

1.4.2013

Conklaavissa demottavaksi tulevia pelejä on nyt testailu laajalti, parisen session voimin per peli.

Battle for Alabaster osoittautui ideatasolla paikoin ihan kivaksi, mutta sääntöjen osalta melko beta-asteella olevaksi. Myös huonosti "tyyli ennen käytännöllisyyttä" -periaatteella toteutut pelilaudat haittaavat jouhevaa teknozombimutanttimättöä. Lähiaikoina ilmaiseksi nettijakoon luvatun 1.5-version myötä tämäkin osoittautunee ihan pelikelpoiseksi tuotteeksi, vaikka siitä tuskin mitää HeRoS-hittiä tuleekaan.

Mäkisen Kimmon mietteitä Warpathista voi lukea Sotavasaralta, aika osuva arvio häneltä jälleen. Myös hänen arvionsa Dust Warfaresta voi kannattaa pitää mielessä peliin henkisesti valmistautuessaan, tosin sillä varauksella, että kovin kritiikki on huomioitu demolistoja rakennettaessa ja lisäksi pelataan isommilla joukoilla (ja siten pitkäkestoisempia pelejä) kuin aiemmin. Ja toki myös Fantasy Flight Games on tehnyt korjauksia ja muutoksia peliin varsin tuoreeltaan pelaamiemme testipelien jälkeen.

28.2.2013

HeRoS:n haltuun on siirtynyt peräti kolme uutta peliä: Mongoose Publishingin Judge Dredd, Studio McVeyn Battle for Alabaster ja Manticin Warpath.

Osittain tämän vyöryn innoittamana HeRoS osallistuu tänäkin vuonna ainakin oman suunnitelmansa mukaan Conklaavi -tapahtumaan. Kyseessä on järjestyksessä 14. konklaavi, jonka teemasta, ohjelmasta tms. ei vielä kirjoitushetkellä ole tietoja saatavilla. HeRoS:n ohjelma kuitenkin koostuu taas kerran perinteisestä hands on -demotuksesta, jossa con-vieraat pelaavat HeRoS:n henkilökunnan neuvoessa ja opastaessa.

Mukanamme olevilla peleillä ei tällä kertaa ole sen kummemmin kattavaa teemaa, mutta eräänlaisena "työajatuksena" voisi pitää vaikka lauta- ja pöytäpelien vastakkainasettelua: ohjelmassa olevat pelit ovat Battle for Alabaster (lauta), Dust Warfare (pöytä), Dust Tactics (lauta) ja Warpath (pöytä). DW:tä ja B4A:ta on mahdollisuus pelata toisena päivänä, myös rinnakkain, ja toisena päivänä taas ohjelmassa ovat DT ja Wp. Päiviä ei ole vielä lyöty lukkoon. Lisäksi kumpanakin päivänä tulee olemaan mahdollisuus pelata ns. mustana pekkana MERCSiä virallisen lautapelin asemesta.

Kaikista demottavista peleistä järjestetään HeRoS-luolalla ennen Conklaavia vähintään 1 sisäinen harjoitus, joihin voi normaalin menettelyn kautta ilmoittautua "ulkopuoliseksi tarkkailijaksi". Ensimmäinen harjoitus pidetään jo ensi sunnuntaina 3.3. klo 12.00 alkaen, treenauksessa ovat silloin Dust Tactics ja Dust Warfare.

www.000webhost.com