HeRoS -- Herrain Roolipeliseura

GorkaMorka

Waaaaaaaaaaagh!

Brittiläisen miniatyyripelialan jättiläisen Games Workshopin toinen Warhammer 40.000 -pelin 2. laitoksen mekaniikalle perustuva "jengipeli" GorkaMorka sijoittuu örkkien hallitsemalla planeetalle. Ajoneuvopainotteinen peli ei aiheestaan huolimatta ollut kovin suosittu ja GW hyllytti sen lopulta kokonaan. HeRoS:in piirissä on pääosin pelattu siitä kehitettyä, HeRoS Activation Systemiä(TM) käyttävää GorkaMorka: The Next Batch -versiota.Necromunda

Ensimmäinen GW:n "jengipeli" Necromunda on säilyttänyt suosionsa yllä mainittua GorkaMorkaa paremmin ja on nykyään jossain määrin tuettuna yhtiön Specialist Games -listalla. Se toimii ehdottomasti parhaiten pitkäjännitteisempää paneutumista vaativana kampanjapelinä. HeRoS:lla on myös tästä pelistä ollut käytössään runsaasti paranneltu versio, Necromunda: Hive Mind.


Space Hulk

Kulttimaineen omaista nauttivasta minityyrilautapelistä Space Hulk julkaistiin vuonna 2009 uusi, rajoitettu laitos. Kupletin juoni on pysynyt ennallaan eli pelissä kuvataan avaruusjääkäriterminaattorien kamppailua geeninäpistäjiä vastaan avaruudessa ajelehtivan alushylyn käytävillä. Kiihkeää tunnelmaa (ja vaikeusastetta) on kehitetty mm. rajoittamalla avaruusjääkäripelaajan siirtoihin käytettävissä olevaa aikaa.Warhammer 40.000

There is no time for peace, no respite, no forgiveness -- there is only WAR

Miniatyyripeleistä kentien se kaikkein suosituin, ja ainakin ns. scifipelien puolella selvästi se "suurin ja kaunein".

Todellisuudessa lähinnä avaruusfantasiaksi luonnehdittava Wh40k on käynyt läpi lukuisia versioita, viimeisin niistä on virallisten laskelmien mukaan kuudes. Peliä kehitettiin aluksi suurempien ja suurempien miniatyyrimäärien käyttöön soveltuvaan (ja jopa sitä vaativaan) suuntaan, mutta 5. laitoksen myötä abstrahointihuippu näyttäisi ohitetun. Myös harrastusmaisuusaspekti palasi sääntöihin 6. laitoksessa verrattuna useiden aikaisempien kilpailuhenkisyyden ja turnauspelaamisen selvempään korostamiseen.

HeRoS on viimeaikoina siirtynyt pelaamaan lähinnä kulloinkin viimeisimmän laitoksen mukaista perusversiota, joskin pelin "omaversion" WhXk:n kehittämiseenkin on vuosien varrella myös panostettu runsaasti.

www.000webhost.com