HeRoS -- Herrain Roolipeliseura

Dust Tactics

Dust Tactics on italialaisen sarjakuvapiirtäjän Paolo Parenten luonnostelemaan Dust-universumiin sijoittuva, alunperin amerikkalaisen Fantasy Flight Gamesin julkaisema miniatyyrilautapeli (ts. peli, jossa pelataan erilaisilla valmiiksi painetuista karttajulisteista muodostettavilla pelilaudoilla, mutta käyttäen perinteisten lautapelin abstraktien nappuloiden sijasta erikseen julkaistavia, yksityiskohtaisia 1/48-skaalaisia miniatyyrejä). Sittemmin pelin levitys on siirtynyt Battlefront Miniaturesille ja miniatyyrivalmistus BM:in omistamalle, aiemmin lähinnä eri pelien templaateista ja esimaalatuista maastoista tunnetulle Gale Force 9:lle. Samalla pelin säännöistä saatiin ulos v2.0, jonka myötä alunperin karttaruudukolla pelattavaan pelin kylkeen saatiin myös perinteisemmän miniatyyripelin tyyppinen "avoimen pöydän" versio Dust Tactics Battlefield.

Peli itsessään sijoittuu lähelle 1950-luvun vaihdetta, mutta vaihtoehtoiseen historiaan, jossa toisen maailmansodan ja koko historian kulku on ratkaisevasti muuttunut avaruusmuukalaisten maahansyöksyneen aluksen sekä salaperäisen Vk-supermineraalin löytämisen takia. Nämä mahdollistavat mm. mechojen ja laseraseiden käytön sodassa.

Lisätietoja

BoardGameGeekDust Warfare

Dust Warfare on Dust Tacticsin "sisarpeli", samaan universumiin sijoittuva ja samoja miniatyyrejä käyttävä ns. aito vapaan kentän miniatyyripeli. Sen on suunnitellut Games Workshopista ja Mongoosen Starship Troopers-pelistä tuttu Andy Chambers. Vähemmän yllättäen yhtäläisyyksiä varsinkin viimemainittuun peliin on havaittavissa DW:n mekaniikassa. Peli on huhujen mukaan ollut itseasiassa kehitteillä kauemmin kuin lautapeliversio DT, mutta se julkaistiin selvästi myöhemmin vasta vuoden 2012 keväällä. Jotkin piirteet muistuttavatkin enemmän DT:n ensimmäisestä versiosta kuin HeRoS:lla käytössä olevasta uudemmasta laitoksesta.

Lisätietoja

BoardGameGeek

www.000webhost.com